TTV De Batswingers

Batswingers 4 kampioen

Sterk debuut Brian

Het vierde team moest zich na degradatie weer herstellen voor de najaarscompetitie. Het team werd nu aangevuld met het jeugdlid Brian van Gestel. Als coach (en ook als coach van de jeugd) vond ik dit eigenlijk een jaar te vroeg maar het was zijn eigen uitdrukkelijke keus.

Het is maar goed dat je foute keuzes kunt maken. Brian ontpopte zich als een volwaardig senior lid. Elke wedstrijd geconcentreerd bezig, en zelfs mij als team captain uitdagend. “Wie is de beste”. Uiteraard dit tussen aanhalingstekens want bij ons team geld de slogan “iedereen is gelijkwaardig”. Maar dit schets wel de situatie hoe hij zich bij ons team als jeugdlid aanpaste en opgenomen werd.

Het werd een spannende kompetitie en vanaf het begin af aan werd er om de eerste plaats gevochten. Dan weer Belcrum, dan weer Tanaka en dan weer De Batswingers stonden op de eerste plaats. Uiteindelijk moest de laatste wedstrijddag de beslissing brengen. Daar wij in verband met een verzette wedstrijd al op donderdag moesten spelen en deze wedstrijd met 10-0 wisten te winnen was het voor ons helemaal spannend. Als Tanaka met 10-0 zou winnen zouden zij kampioen zijn.

Remco was speciaal naar Etten Leur afgereisd om in te gaten te houden dat alles in eerlijkheid zou verlopen. Hij zag tot zijn en ons geluk dat na een aantal spannende wedstrijden Tanaka de spanning toch niet kon verdragen en dat men een wedstrijd verloor. Door onderling beter resultaat was dit voor ons al voldoende. Kampioenschap was een feit. Dit ontlokte Bart nog de opmerking op WhatsApp “Remco nou zo snel maken dat je wegkomt”.

Uiteindelijk verloor Tanaka nog een wedstrijd en werden we helemaal kampioen.

Al met al heeft de uitdaging van Brian er wel voor gezorgd dat ik als team captain anders dan de andere competities toen ik de tweede helft een beetje inkakte nu de hele competitie alert bleef en zodoende net met 94% boven hem bleef (Brian 93%).

Met een quote van Bart wil ik afsluiten: “Een schrale troost door al die promoties worden we hele goede barbecuers en hele goede tentenbouwers”

Bedankt Batswingers 4 Jeanne, Annemiek, Bart, Remco, Brian

Jullie trotse teamcoach Dennis

Sponsoren

Pentaron Sport Europe Foxxl Puntensponsoren