TTV De Batswingers

Ron 1e Batswingers dartkampioen

Op 6 januari was het zover. Het allereerste Batswingers Darttoernooi. De opkomst was met 15 deelnemers redelijk te noemen. Helaas waren er twee afmeldingen. Astrid was door haar gebroken pols niet in staat mee te doen en Ariën, geveld door ziekte, kon er helaas ook niet bij zijn.

De gehele avond werd er in de wedstrijdvorm 301 single uit gespeeld. Dit betekent dat degene die als eerste van 301 naar exact 0 gooit, een leg gewonnen heeft.

Er werden vier voorrondes gespeeld in een best of 3. Voor iedere 2-0 winst waren er 2,5 punten te verdienen en bij 2-1 tellen de legs. De beste acht gaan door naar de winnaarsronde en de overige zeven spelers gaan strijden voor de troostprijs.

Slechts twee spelers wisten alle wedstrijden te winnen. Maaike en Luuk. Drie spelers moesten het doen met drie overwinningen: Teun, Ron en Remco. 

Verliezersronde

In de verliezersronde stonden de nummers 9 t/m 15. Tamara was als nummer 1 geplaatst van dit groepje, derhalve had zij de eerste ronde een bye. Tamara was dus al de eerste halve finalist.

De overige plaatsen werden gevuld door enkel spelers uit het tweede team: Ad, Twan en René.

Twan wist van Tamara te winnen en was de eerste finalist. René wist op zijn beurt de finale te halen door van Ad te winnen. Twan won de eerste leg en dacht daarmee de troostfinale te hebben gewonnen. Bij een best of 3 moet je er echter 2 winnen, Twan. 

René wist zich terug te knokken tot 1-1, waardoor de spanning helemaal terug was in de wedstrijd. Na een spannende derde leg lukte het Twan dan toch deze finale te winnen. Saillant detail: in de voorronde wisten beide finalisten geen enkele wedstrijd te winnen. De wedstrijddruk heeft ze uiteindelijk tot grote hoogte gestuwd.

Winnaarsronde

In de winnaarsronde mochten de beste 8 gaan strijden om de felbegeerde titel. Verrassend was het te noemen dat de nummer 8 geplaatste Bart met 2-0 wist te winnen van de op dat moment ongeslagen Maaike. Helaas kon hij deze vorm niet volhouden tegen Ron, waardoor Ron de eerste finalist werd.

De wedstrijd tussen Remco en Luuk had een finalewedstrijd kunnen zijn, een hele spannende pot die Remco met 2-1 naar zich toe trok.

De finale van de winnaarsronde werd gespeeld in een best of 5. De wedstrijd was vanaf het begin spannend, beide spelers waren zeker aan elkaar gewaagd. De erg fanatieke Remco wist zich naar een 1-1 te knokken. Vervolgens wist Ron de wedstrijd koeltjes en professioneel naar zich toe te trekken, door de 2-1 en vervolgens de 3-1 te maken.

Het eerste batswingers-darttoernooi was al met al een erg geslaagde avond. Alle deelnemers en aanwezigen nogmaals hartelijk dank voor de gezelligheid en sportiviteit.

Sponsoren

Sponsorkliks Verbud Pentaron Foxxl