TTV De Batswingers

Red Star’58 Beginnerstoernooi

Primeur voor Job, Daan en Rik

Dinsdag 18 december togen we met 3 welpen – Job, Daan en Rik – naar Goirle tijd voor hun eerste tafeltennistoernooi. Met nog 6 leeftijdsgenoten van SV Red Star'58 en TTV Irene gingen ze na aankomst al snel de zaal in om te spelen en te rennen.

Toen iedereen er was begonnen we met een korte warming-up: met een bal op je batje een parcours lopen, hetzelfde parcours lopen terwijl je de bal hooghoudt, en daarna twee estafette runs. Iedereen deed fanatiek mee, en zo konden de wedstrijden beginnen. Er werden korte wedstrijden op tijd gespeeld, en door het doordraaien speelde iedereen tegen iedereen. Na 8 ronden ging de finale over twee games tot de 11 van start. De nummers 1 en 2 op tafel 1, de nummers 3 en 4 op tafel 2, enz. De winnaar van de meerkamp was Koen (Irene), gevolgd door (2) Jurre (Irene), (3) Job (Batswingers), (4) Reitze (Irene), (5) Daan (Batswingers), (6) Rik (Batswingers), (7) Tim (Red Star), (8) Ties (Irene) en (9) Cas (Red Star).

Afgesloten werd met een Rond-de-Tafel spel. Ook die werd gewonnen door Koen. Na afloop was er voor iedereen een knikkerzak en voor de nummers 1 en 2 een medaille. Voor de meeste deelnemers was dit hun eerste toernooi ervaring en dat smaakt duidelijk naar meer. Ze hadden nog wel een uur door willen gaan.

Dit krijgt nog een vervolg, misschien in Gilze.