TTV De Batswingers

Teambuilding Batswingers 4

Pikkedonker da's pas leuk

Op de laatste kampioensbarbecue besloten de leden van team 4 dat ze dit jaar weer eens om een kampioenschap zouden moeten strijden. Ter plaatse werd besloten om hiervoor een teambuilding dag te organiseren zodat de neuzen allen weer in dezelfde richting zouden wijzen. Annemiek werd vrijwillig aangewezen om deze dag te organiseren.

Dat het menens was bleek wel tijdens de eerste competitiewedstrijd die toevallig voor deze dag gespeeld werd. Die werd door Jeanne, Bart en Dennis glorieus met 7-3 gewonnen terwijl de andere teams gelijkspeelden c.q. verloren.

Op zaterdag 14 september werden de teamleden, behoudens Remco die op eigen gelegenheid naar het afgesproken adres ging, door Annemiek opgehaald. Niemand wist waar we naar toe gingen en wat we moesten doen. Op het afgesproken adres aangekomen, Haven 5 te Breda werd al duidelijk wat er te gebeuren stond.

Bovenstaande foto geeft precies aan wat de teamleden dachten. Ze zagen het allemaal heel donker in. Maar met Bart als gangmaker is de sfeer al heel snel bepaald. Waar waren we in godsnaam beland? Eetcafé ZWART! Voor wie deze locatie niet kent een korte uitleg. Hier worden alle activiteiten in het donker gedaan. Het eetcafé wordt geëxploiteerd door blinden en slechtzienden. Je ervaart hier wat zij in het dagelijkse leven ervaren.

Onze eerste opdracht was geblinddoekt proberen een houten puzzel op te lossen. Bart was hier heel snel mee klaar terwijl het verder niemand lukte. Zou hij dan toch stiekem zijn blinddoek een beetje hebben verschoven? Onze tweede opdracht was een escaperoom te voltooien, geheel in het donker. Al onze spullen werden in bewaring genomen zodat we niets mee de kamer in konden nemen. Dit was een heel aparte ervaring zeker voor Brian die bang in het donker scheen te zijn, maar hij hield zich kranig. De bedoeling was om de sporen van een moord te verwijderen. Eens wat anders dan de dader op te sporen. Al met al hadden we het zoals de spelleiding ons naderhand vertelde het bijzonder goed gedaan. Alle opdrachten waren goed uitgevoerd behalve het lijk opnieuw aan te kleden. Hoofd, romp, armen en benen waren door Annemiek en Bart schijnbaar feilloos uit elkaar gehaald en door de kamer verspreid.

Hierna gingen we aan tafel en uiteraard weer in het donker. Heel speciaal maar wel een voordeel. Niemand kan zien als je toevallig knoeit. Het is wel een hele speciale ervaring. Naderhand krijg je te horen wat je gegeten hebt en dan sta je toch versteld van het feit dat je sommige gerechten totaal niet geproefd hebt en anderen wel. Zo leer je op zo’n dag ook heel andere dingen van je teamleden kennen. Voor Brian geldt de slogan “een boer vreet niet wat hij niet kent”. En wat Remco met zijn vriendin de nacht tevoren heeft uitgespookt zijn we tot op heden nog niet achter.

De dag werd tenslotte in het café afgesloten met enkele speciaal biertjes en een live optreden van Elvis. Deze was hiervoor helemaal vanuit Memphis overgekomen.

Elvis 

Al met al was het een zeer geslaagde dag. De neuzen staan allen in dezelfde richting tenzij je met de rug tegen elkaar staat dan staan ze in een andere richting. Het team gaat in ieder geval voor het kampioenschap en de plaats van de barbecue is al geregeld. Het is zoals Remco en Brian opmerkten: Batswingers 4 is misschien niet het beste maar wel het gezelligste team.

Sponsoren

Pentaron Sport Europe Foxxl Puntensponsoren