Copy
Logo

Februari 2023

Jaargang 65, No 6

Verhuizing

De maand februari wordt de maand van onze verhuizing. Het zal anders zijn, het zal wennen worden. Maar we gaan hoe dan ook naar de opblaashal op het evenemtenterrein van sportpark Verhoven. De hal zal verrijzen op 8 februari. En na aswoensdag zullen we gaan verhuizen. Plan is om op maandag 27 februari op de nieuwe locatie starten. Dat is al over 4 weken!! Bij het bestuur en alle leden is er nu besef van een moeilijke situatie op maandagavond. We zullen dan tafels moeten zetten aan de rand van een zaalvoetbalveld. Hoe het met afscheiding en hinder gaat valt te bezien. We hebben er een hard hoofd in. Intussen houden we onze ogen en oren open voor een beter alternatief voor die maandag, desnoods in een andere zaal, desnoods op een andere avond.

Table Stars

De Table Stars duocompetitie start dit voorjaar op zondag 12 februari (TTV Waalwijk). De volgende speeldagen zijn zondag 12 maart (Belcrum), zondag 23 april (TIOS’51) en zondag 21 mei (finale bij Tanaka). De jeugdleden die aan deze laagdrempelige competitie mee willen kunnen zich opgeven bij John.

Aankondiging Clubavond

Op donderdag 9 maart organiseert Dennis een clubavond. Wat we gaan doen blijft nog een verrassing maar we kunnen al wel verklappen dat je gaat tafeltennissen op een manier die je niet gewend bent. Hoop op eenzelfde opkomst als bij ons worstenbroodtoernooi.

Buurtsportcoaches geinspireerd

Woensdagmiddag 11-1 hebben John en Robin een tafeltennis clinic verzorgd voor de buurtsportcoaches van de ABG gemeenten. Opdracht was: geef een tafeltennis gymles waarbij geen wedstrijdtafel nodig is. Dus wel batjes en ballen, balonnen, bijzettafeltjes en verder materiaal wat standaard in een gymzaal voorhanden is. En we hebben nog 1 tafeltennistafel binnengesmokkeld. De reactie van de sportcoaches was positief: “het heeft ons veel inspiratie gegeven”.

En het vervolg is dat stagiair Joris Bergman in op bs De Driesprong en bs Het Beekdal in Chaam 3 dinsdagen lang tafeltennis gymlessen heeft verzorgd.

Goede opkomst ALV

De opkomst op de algemene ledenvergadering op maandag 16 januari was goed, 22 leden, dat is bijna 50%. De belangrijkste punten waren:
1 de verhuizing naar de opblaashal (zie boven)
2 onzekerheid van de horeca aldaar
3 gevolgen voor het Batswingerstoernooi (mogelijk in kleinere vorm?)
4 de nieuwe huisstijl (zoals je ziet aan deze Sorry)
5 de nieuwe shirtjes die hopelijk op ons 65 jarig jubileum gepresenteerd kunnen worden (Kitty neemt het voortouw)
6 vervanging van Ad door Jeroen in de TC

Ad, dank voor de volledige notulen die je via de email hebt mogen ontvangen.

Van Gool’s Worstenbrood toernooi

Eindelijk konden we op donderdag 19 januari weer ons jaarlijks worstenbroodtoernooi organiseren. Met 20 deelnemers is het toernooitje bij de senioren een groot succes geworden. Dit jaar wederom met deelname van 2 leden van Die Meede. Dennis had nu voor het dubbelspel gekozen. Deelnemers moesten een kaart trekken met daarop de naam van hun medespeler en moesten dan een partij van 10 minuten spelen tegen de tegenstander. De behaalde punten werden opgeteld. Degene die de meeste punten had behaald zou de winnaar worden van een mooie zak worstenbrood en de eeuwige roem vergaren.

Winnaar van de avond werd Ad met 196 punten. Het belangrijkste is uiteraard een heerlijk avondje met en tegen elkaar te spelen. Na de fanatieke wedstrijden werd er nog gezellig nagetafeld aan de bar. Jeanne en Annemiek bedankt voor het bakken van de heerlijke worstenbroodjes.

Die Meede toernooi weer terug

Zondag 22 januari organiseerde TTV Die Meede de 48e editie van haar Die Meede toernooi. Van ons cluppie deden Robin, Piotr, Brian, Casper en Ruben mee.

Robin was ingedeeld in de 2e klasse en 16e geplaatst op de ranglijst. Uiteindelijk wist hij het tot de halve finale te schoppen, waardoor zijn rating weer mooi op niveau zal zijn. In de dubbel (senioren 2) speelde hij samen met Jamie Campbell (Belcrum). Ze verloren in een ware thriller de kwartfinale van Rene Bode en Davey Nuijten (Belcrum).

Piotr was ingedeeld in de 6e klasse en als 1e geplaatst. Uiteindelijk heeft hij het tot de halve finale gered, maar werd uitgeschakeld door Chaïra Hendrikx. Brian was ingedeeld in de 4e klasse en was als 19de geplaatst. In zijn poule won hij 3 van de 4 wedstrijden met als prestatie de nummer 2 geplaatste te verslaan. Helaas door puntentelling ging hij niet door naar de vervolgronde. Brian en Piotr waren ingedeeld in de 4e dubbel klasse. Helaas was de poule het eindstation met 1 gewonnen dubbel.

Casper en Ruben speelde hun eerste toernooi (senioren 5) waarbij ze hebben laten zien wat ze geleerd hebben. Casper als 10de geplaatst wist 2 wedstrijden te winnen (waarvan 1 zieke, waardoor de pot later niet meetelde). Op puntentelling viel Casper net buiten de boot. Ruben was als 11de geplaatst en wist 2 uit de 4 potten te winnen wat een knappe prestatie is! In de kwartfinale troffen onze Batswingers elkaar waarbij Ruben aan het langste eind trok. In de halve finale werd hij helaas uitgeschakeld, maar beide heren mogen trots zijn op hun prestatie. In de 4e dubbel klasse wisten ze een aantal games te pakken, maar helaas geen winst pot.

Hopelijk gaan we volgend jaar met nog meer leden naar het Die Meede toernooi.

Laat De Zonnebloem maar schuiven

De beide John-en hebben op maandag 23 januari een schuiftafeltennis clinic gegeven voor de medioren van De Zonnebloem regio Gilze-Rijen-Dongen. Er waren 13 gasten en bijna evenveel begeleiders. Na een warming-up zittend op een stoel, werden op 4 tafels wat oefeningen gedaan om de bal te schuiven en te mikken. Na de pauze stonden er wedstrijden op het programma. Veel blije gezichten zegt al dat het een geslaagde middag was. Ze wilden liefst nog een uur langer doorgaan.

Wij spelen niet op …

Het is geen training op donderdag 16 februari, maandag 20 februari (carnaval) en donderdag 23 februari (verhuizing).

Hello, Goodbye

We verwelkomen Semmy, Nikki, Omar en Koen (jeugd) en Mats (senioren). Daarmee komen we op 12 jeugdleden, 35 senioren en 9 vrienden-van.