Copy
Logo

April 2023

Jaargang 65, No 8

Table Stars 12-3

Tim, Koen en Chul-hok hebben op 12 maart gespeeld in de Table Stars competitie. Bij Belcrum werd eerst even stilgestaan bij het overlijden van Laurens, jeugdspeler van Smash. Tim, Koen Chul-hok verloren met 5-2 van Waalwijk. Voor Koen was het zijn debuut en ondanks 0 winst toch een mooie ervaring. De volgende speeldag is op zondag 24 april bij TIOS’51. Wil je ook meedoen? Geef je op bij John.

Laatste Competitiewedstrijd 16-3

Op donderdag 16 maart speelden we onze laatste competitiewedstrijd in de oude sporthal Achter de Tuintjes. Prent het goed in je geheugen, want wie weet wordt je er de komende tijd nog sentimenteel van.

Clubavond 23-3

Donderdag speelden zowel de jeugd als de senioren een verrassingstoernooi. Bij de jeugd deden 11 leden mee, bij de senioren 15. Onder de spellen: schuiftafel, mini-maxi bats, lange tafel, plank bats, tiktak, halve tafel en de drie-hoek tafel.

Verhuizing

Op donderdag 30 maart is het de laatste keer dat we in Sporthal Achter de Tuintjes tafeltennissen. Op vrijdag 31 maart worden onze materialen verhuisd naar de opblaashal op Sportpark Verhoven aan de Ridderstraat 98, 5126 BH Gilze. En op zaterdag gaan we de opslag indelen, samen met de BC, VC en Judo. Op maandag 3 april kunnen jullie dan ervaren hoe de hal is.

Maandagtraining

Op maandag 3 april trainen alleen de senioren. Deze zijn om 19.00 uur al welkom. Op deze avond gaan we kijken in hoeverre het mogelijk is om op maandagen te tafeltennissen, naast een zaalvoetbalveld. Het bestuur heeft hierover zijn twijfels. Als dat zo is, moeten we kijken of er oplossingen mogelijk zijn. We nodigen de senioren uit om op maandag 3 april zeker naar de training te komen, zodat we samen de nieuwe situatie kunnen beoordelen. We zullen ook foto’s of video’s maken om aan de verantwoordelijken (of moet ik zeggen zij die hun verantwoording ontlopen) te kunnen tonen. Dit krijgt een staartje en daar hoef je geen waarzegger voor te zijn.

Donderdagtraining

Op donderdag 6 april is voor de jeugd de eerste training in de opblaashal. Net als in Sporthal Achter de Tuintjes hebben we een halve hal tot onze beschikking. De hal wordt in tweeën gedeeld door een afscheidingsnet. Het zal even wennen zijn, omdat er in de hal niet alleen getafeltennist wordt, maar dat ook gejudood en gevolleybald.

Op deze donderdag is ook de eerste competitieavond. We verzoeken de competitiespelers om echt om half acht aanwezig te zijn om de tegenstanders op te vangen. Het is voor de jeugdtrainers niet te doen om deze bezoekers wegwijs te maken in deze nieuwe hal.

Horeca en Pinnen

In de opblaashal zal geen horeca aanwezig zijn. Echter hebben we de nodige voorbereidingen getroffen zodat we hierin zelf kunnen voorzien. Op competitieavonden is om half acht Astrid al aanwezig om diegene die daar behoefte aan hebben van een drankje te voorzien. Op trainingsavonden zal dat wat later zijn. Het is even de vraag waar op trainingsavonden de derde helft voor senioren plaats zal vinden. Wellicht is het gezellig om dit, weliswaar wat geïmproviseerd, in de opblaashal met onze eigen club te doen. De prijzen van de consumpties zijn daar dan ook op aangepast die je enkel met de pin kunt betalen.

Horeca Vrijwilligers Gezocht

Gezien de nieuwe situatie waarin we zelfvoorzienend zijn, zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij inkoop en verkoop en natuurlijk afrekenen van de drankjes. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Ad.

Competitie Seizoen 2023-2024

Het is nog vroeg, maar we gaan ons nu alweer opmaken voor het nieuwe seizoen. De Technische Commissie (TC) vraagt iedereen om zich op te geven voor de nieuwe competitie. Onze thuiswedstrijden zijn op donderdag, de meeste uitwedstrijden op vrijdag. Voor de jeugd zijn de wedstrijden op zaterdagochtend. Er wordt gestreefd naar teams van 4 personen tenzij er aanleiding is om hier van af te wijken. Als je aan de competitie meedoet blijf je het hele seizoen 2023-2024 lid. De competitie kost voor jeugdleden € 40,00 en voor senioren € 59,00 per seizoen. Inschrijven kan tot 1 mei bij tc@batswingers.nl. De TC zal in mei de teamindeling bekend maken.

NTTB Zaken

Per 1 januari zijn de 8 NTTB afdelingen komen te vervallen als bestuurslaag. De competities draaien via de huidige competitieleiders gewoon op de oude voet door. Er zijn nu 24 kieskringen gedefinieerd met ieder een vertegenwoordiger in de Bondsraad. De Bondsraad brengt belangen van de verengingen onder aandacht van het bondsbestuur en controleert het beleid. John is kandidaat Bondsraadslid voor kiesregio 21 (West Brabant).

Tijdens het NK is op het NTTB Verenigingscongres de nieuwe organisatie toegelicht en zijn de 4 accountmanagers geïntroduceerd. Zij houden contact met de verenigingen en geven ze advies bij problemen die er leven (b.v. werving, vrijwilligers, huisvesting, financiën, kader versterken). Onze accountmanager is Han Gootzen, 3x kampioen van Nederland in het heren-dubbel en nu nog speler/coach bij TTV Maashorst te Uden. De eerste kennismaking was goed en een afspraak om onze club te bezoeken is in de maak, als we eenmaal onze draai hebben gevonden in de tijdelijke sporthal.

Wij spelen niet op …

Maandag 3 april geen training voor de jeugd, wel voor senioren. Maandag 10 april vanwege Tweede Paasdag. Donderdag 27 april vanwege Koningsdag.