Copy
Logo

Mei 2023

Jaargang 65, No 9

Table Stars 23-4

Tim, Koen en Omar hebben op 23 april gespeeld in de Table Stars duocompetitie. Voor Omar was het zijn debuut, voor Koen de 2e keer. Tim en Koen wonnen met 4-1 van Smash 2. Tim won 2 partijen en Koen 1 en samen het dubbel. Omar won samen met Teun (LUTO) met 3-2 van een Waalwijk/TIOS’51 combi-team. Omar won 1 partij en het dubbel. De laatste speeldag is zondag 21 mei bij Tanaka in Etten-Leur. Wil je ook meedoen? Geef je dan op bij John.

Table Stars Duo (pre)competitie is ook genoemd als een van de hoogtepunten in het NTTB jaarverslag van 2022. Volgens de NTTB: “Een nieuwe competitievorm waarvan de pilot in ZuidWest heeft plaatsgevonden. Kinderen die nog niet deelnemen aan de reguliere competitie d.m.v. een flexibelere competitievariant kennis te laten maken met de wedstrijdsport. Leuke en gezellige ontmoetingen, veel wedstrijden, gezamenlijke warming-up en eindspelen. Het is een succes gebleken!” Zie hier.

Batswingers in Nijmegen

Zondag 16 april 2023 vertrekken Robin en Tamara vroeg naar Nijmegen. Om 9.30 uur spelen we daar onze eerste wedstrijden. De voertaal op het toernooi is Engels. De poules in het enkelspel zijn sterk en dus hard werken te noemen. Robin weert zich sterk en gaat als tweede in zijn poule door naar de finalepoule. Aldaar wordt hij later op de dag in de kwartfinale uitgeschakeld in een spannende vijfsetter. Tamara heeft veel tegenstand in de poulefase en mag door naar de troostronde. In het dubbel spelen we lekker en blijken we een goed duo. We weten net niet genoeg potten te breken om eerste te worden in onze poule.

Na het dubbel speel Tamara door in de troostronde van het enkelspel. Dan slaat de vermoeidheid toe, maar daarin is ze niet de enige. In de halve finale moet ze haar meerdere bekennen in haar tegenstander en mag nog een pot spelen voor de 3e plaats. Deze pot weet ze nog naar zich toe te trekken en haalt na een welverdiende douche haar beker op bij de organisatie.

Nog even natafelen bij de Mac in Udenhout om zo om 20.30 uur weer terug te zijn in Chaam. Dat smaakt naar meer. {Tamara}

B1 kampioen

Het eerste team (B1), met Jeroen (100% !!), Robin (93%), John (67%) en Danny (58%), is kampioen geworden in de 4e klasse. Dat was twee wedstrijden voor het einde al het geval. Uiteindelijk eindigen we op 78 punten, 28 meer dan de nummer twee, Elshout. We mogen weer terug naar de ons vertrouwde 3e klasse. Volgend seizoen wordt wel een uitdaging omdat Robin overstapt naar TIOS’51. Maar met Martine en Ad erbij gaat dat wel lukken!

Competitie Seizoen 2023-2024

In het najaar van 2023 gaan we terug van 5 naar 4 teams. Robin gaat naar TIOS’51, Syb gaat studeren, Luuk stopt met competitie, Mats komt erbij, Dennis wacht eerst zijn revalidatie af en John wil slechts nog als invaller opdraven. Zo komen we tot de volgende teams.

B1 (3e klasse): Jeroen Paans, Martine Geertse, Danny van Bedaf, Ad van Beijsterveldt en John de Vet (reserve).

B2 (5e klasse): Brian van Gestel, Tamara Bastiaanssen, Kitty Broeders, Twan Pelkmans en Rene Daanen.

B3 (6e klasse): Casper Doolhof, Ruben Zwemstra, Piotr Grzeszykowski en Mats Kerner.

B4 (7e klasse): Bart Broeren, Nico van Amerongen, Jeanne Delien en Martien Steenbergen.

Tafeltennis in de Opblaashal

Het was voor iedereen afwachten hoe het zou gaan in de opblaashal. Op 1 april heeft de verhuizing plaatsgevonden. De samenwerking tussen Judovereniging Gilze, Badmintonclub Gilze, Volleybalclub Gilze en De Batswingers verliep voorspoedig. Al snel bleek dat tafeltennissen op maandag naast het damesvoetbal geen haalbare optie is. Tafeltennis op dinsdag is voorlopig een redelijk alternatief.  Voor het volgende seizoen zal onze eerste insteek weer zijn om een vaste plek op de maandagavond te krijgen. Dan zal de planning van de zaalvoetbaldames wel aangepast moeten worden. We willen best schuiven met onze tijden, maar voor de jeugd zal een training na 20.00 uur geen optie zijn. Mocht het op maandag wederom niet lukken dan zoeken we weer naar de mogelijkheden op dinsdag. Echter zal dit ook beperkingen opleveren. We hopen dan ook op flexibiliteit van de verschillende gebruikers van de opblaashal.


Tafeltennis in de opblaashal ging meteen van start met een competitiewedstrijd. We kunnen terugkijken op een goede start. De volgende donderdagen zijn de trainingen goed verlopen. Helaas moesten we door communicatieproblemen op enkele dinsdagen wat improviseren. Dit zullen we onder de opstartproblemen schikken.


De derde helft is mede dankzij Astrid en Annemiek een geslaagd onderdeel van de verhuizing gebleken. De spelers van de volley kijken vanuit de hoek van de zaal graag naar hoe wij tafeltennissen. Hier en daar zullen we nog wel het één en ander moeten aanpassen, maar we maken er samen het beste van. In ieder geval kunnen we terugkijken op een geslaagde eerste maand tafeltennis in de opblaashal.

Trainingen de komende maanden

De hele maand mei zullen we dus nog op de dinsdagavond trainen in plaats van maandagavond. De training op dinsdag 30 mei is de laatste training op dinsdagavond. Op de donderdagavond blijven we doorgaan tot de zomervakantie. We sluiten af op donderdag 13 juli met een Campingtoernooi. Op donderdag 18 mei is er geen training vanwege Hemelvaart.

Robin wordt “Vriend van”

Robin Honcoop heeft na lang wikken en wegen, besloten om bij TIOS'51 competitie te spelen. “Mijn mindset is altijd geweest om door te pakken en uitdagingen aan te gaan. Nu heb ik al ruim 8 jaar bij De Batswingers gespeeld waar ik mijn spel heb ontwikkeld, het afgelopen jaar merkte ik dat ik niet veel verder kon groeien binnen onze vereniging. De trainingen blijven altijd leuk, maar mijn uitdaging is er niet. Bij TIOS’51 heb ik de afgelopen maand mijn plekje gevonden en hier heb ik de uitdaging die ik nodig heb. In het begin zal ik nog wel in de 3e klasse uitkomen, maar mijn streefpunt is wel om 2e of 1e klasse te gaan spelen uiteindelijk. Ik zal altijd een bekend gezicht blijven binnen de vereniging en zo nu en dan eens binnenspringen!”


We begrijpen Robin’s keuze. Dit is in onze historie wel vaker gebeurd. Zo wilde Martine ook weleens tegen Bettine Vriesekoop spelen en is nu weer terug op het nest. We wensen Robin dan ook veel succes bij TIOS'51. Gelukkig blijft hij wel aan onze club verbonden als “Vriend van”. En hij blijft een aantal taken op zich nemen, zoals toernooicoördinator en Instagram beheerder. Er ontstaat echter een vacature in de TC. Deze zal Ad tot de volgende ALV op zich nemen. Robin was ook actief voor de Grote Club Actie. Hiervoor zoeken we nog een vrijwilliger die dit wil overnemen.

Clubkampioenschappen 25 juni 2023

Noteer alvast de volgende datum in je agenda. Zondag 25 juni spelen we onze clubkampioenschappen. Ze waren oorspronkelijk in april gepland, maar vanwege de verhuizing uitgesteld. De huidige kampioenen zijn Martine (A), Brian (B) en Jan Sebregts (Jeugd). We gaan dus een nieuwe jeugdkampioen krijgen. Maar wat gaat er bij de senioren gebeuren waar we uiteindelijk in 3 klassen tot een kampioen zullen komen?

NTTB Zaken

In de vorige Sorry is de nieuwe NTTB organisatie kort uitgelegd. De nieuwe Bondsraad bestaat nu uit vertegenwoordigers van 24 kieskringen en niet meer van 8 afdelingen en is op 22 april geïnitieerd. John is namens kieskring 21 (West-Brabant) in die Bondsraad gekozen. De stemming was unaniem, maar … er was dan ook geen tegenkandidaat.

Geen training op …

Donderdag 18 mei (Hemelvaart) is er geen training. De laatste dinsdagtraining zal zijn op 30 mei. In juni en juli gaan we dan door op donderdag.