Copy
Logo

Augustus /September 2023

Jaargang 66, No 1

Diploma uitreiking

Op donderdag 29 juni hebben 10 jeugdleden een diploma ontvangen. Het is niet het einddiploma, want die bevat 7 sterren, maar een deeldiploma.

Proficiat Semmy, Nard, Nikki, Fenne, Renzo, Omar, Tim en Isa met het behalen van jullie Table Stars diploma sterren. Ook Koen en Willem gefeliciteerd, maar zij staan niet op deze foto. Na de zomervakantie starten we met de andere sterren. Hopelijk helpen ook dan enkele senioren weer mee als aangever. Waarvoor dank!.

Training op dinsdag en donderdag

Uit de enquête die vorig seizoen is gehouden, bleken de meeste leden liever op dinsdag te trainen dan op maandag. Bovendien bleek trainen op maandag geen optie omdat de hal dan bezet is vanwege zaalvoetbal. Met BC Gilze zijn we overeen gekomen om de zaal op dinsdag te delen. Wij maken gebruik van de ruimte van één badmintonveld. Dat is ongeveer net zo groot als de kleine sportzaal in sporthal Achter de Tuintjes. We verwachten hierdoor 5 tafels te kunnen plaatsen. Hierdoor kunnen de senioren op dinsdag niet voor 20.00 uur trainen. De tijden zijn dan ook als volgt:

               jeugd                senioren

Dinsdag        19:00 – 20:00 20:00 – 21:30

Donderdag 19:00 – 20:00 19:30 – 21:30

We starten het najaar op dinsdag 29 augustus en donderdag 31 augustus!

Competitie Jeugd

Tim Aarts, Isa, Koen, Omar en Renzo vormen samen het jeugdteam dat gaat deelnemen aan de duo-competitie. De wedstrijden zijn op zondagochtend waarbij alle wedstrijden van de poule steeds op 1 (wisselende) locatie gespeeld zullen worden. De data zijn te vinden in de NTTB-app. Bij deze competitie zal gebruik gemaakt worden van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF).

Elke wedstrijd wordt het team begeleid door een coach. Bart Broeren, de vader van Renzo heeft aangegeven dat op die dagen te doen dat Renzo speelt. We zijn nog op zoek naar coaches voor de overige wedstrijden.

Competitie Senioren

Door af- en aanmeldingen is de teamindeling als volgt gewijzigd.

B1 (3e klasse): Jeroen Paans, Martine Geertse, Danny van Bedaf, Ad van Beijsterveldt en John de Vet (reserve).

B2 (5e klasse): Brian van Gestel, Tamara Bastiaanssen, Kitty Broeders, Twan Pelkmans en Rene Daanen.

B3 (6e klasse): Casper Doolhof, Ruben Zwemstra, Piotr Grzeszykowski en Harold Spierenburg.

B4 (7e klasse): Bart Broeren, Nico van Amerongen, Jeanne Delien, Martien Steenbergen en Maarten Brand

De wedstrijddata zijn intussen bekend en te vinden op de NTTB-app. De meeste van ons zijn gewend om de TT-app te gebruiken. Vanaf dit seizoen gaat er gebruik gemaakt worden van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) die je op de NTTB-app in dient te vullen. Informatie hierover volgt later. Het advies is om nu al van deze app gebruik te maken, om zodoende hiermee vertrouwd te raken.

Nieuw clubshirt in aantocht

Al een aantal maanden zijn we druk bezig met de voorbereidingen maar de nieuwe kleding is in zicht.  De eerste ontwerpen zijn een aantal keer aangepast en de kleding zal zich gaan vormen naar de nieuwe huisstijl.

Thomas Geertse heeft ook gelukkig nog even met ons meegedacht waardoor we nu een voorbeeld hebben voor het eerste proefexemplaar.  De laatste aanpassingen worden gedaan en dan hopen we in september het nieuwe model te kunnen laten zien maar ook al verschillende exemplaren te hebben om alle leden te laten passen. {Kitty, Tamara}

Clubkampioenen 2023

Zondagmiddag 25 juni waren de eerste clubkampioenschappen van tafeltennisvereniging De Batswingers in de blaashal op sportpark Verhoven. De zomerse temperaturen in de blaashal zorgden voor een extra uitdaging, maar was eigenlijk onverantwoord. Een speler moest zelfs opgeven!

Bij de jeugd werd er ondanks de hoge temperatuur fanatiek gestreden. Ook was mooi te zien wat ze hebben geleerd van onze trainers John en Ad. Complimenten daarvoor! De uitslag is als volgt:

J1. Isa Vriends

J2. Omar Anis

J3. Renzo Broeren

J4. Tim van Roozendaal

J5. Koen Smeekens

J6. Nard Laureijssen

Bij de senioren begonnen we in 3 poules met voorrondes. Hierbij speelden alle niveaus tegen elkaar om het clubgevoel te versterken. Verrassend plaatste Casper zich na een sterke poulefase voor de A-klasse.

In de B-klasse werd er bij de meeste deelnemers voor gekozen om een best-of-3 te spelen. Helaas werd de poule kleiner doordat Ruben zich niet lekker voelde. Iwan werd de verrassende winnaar:

B1. Iwan Silvius

B2. Piotr Grzeszykowski

B3. Nico van Amerongen

B4. Bart Broeren

B5. Martien van Steenbergen

In de A-klasse waren ook verrassende uitslagen, wat ertoe leidde dat elk puntje nodig was. Na ongeveer 3,5 uur gespeeld te hebben komen we tot de volgende uitslag:

A1. Jeroen Paans 

A2. Robin Honcoop

A3. John de Vet

A4. Martine Geertse

A5. Casper Doolhof

A6. Ad van Beijsterveldt

A7. Syb Faes

Batswingerstoernooi zondag 17 dec 2023

Noteer alvast in je agenda. Het Batswingerstoernooi gaat dit jaar (on)gewoon door op zondag 17 december in de opblaashal.

Ook dit jaar houden we weer een Tombola. We hebben al veel prijzen, maar we kunnen er nog altijd gebruiken. Heb je een mooie prijs voor de Tombola, geef deze tijdens de training aan Ad of Astrid.

Vrijwilligers gezocht!

De Batswingers worden al jaren gerund door een beperkt aantal vrijwilligers. Tot op heden wisten we het te redden. Echter is de situatie door de opblaashal gewijzigd waardoor er nog meer werk te doen is. Daarom zijn we op zoek naar mensen die ons willen ondersteunen. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de volgende zaken.

- Coaching van jeugdteam (in totaal 10 zondagochtenden in het najaar). Bart heeft aangegeven een aantal keren te willen coachen. Maar vele handen maken licht werk.

- Assisteren bij jeugdtraining

- Gastvrouw/heer ter vervanging van Astrid tijdens vakantie.

Belangstelling? Mail naar db@batswingers.nl

Ivana goud op World Dwarf Games

Eens in de 4 jaar worden de World Dwarf Games gehouden voor sporters met een groeistoornis. Toen Ivana nog jeugdlid was bij ons was het al haar doel daaraan mee te doen. Afgelopen zomer was het zover met de WDG2023 in Keulen. En Ivana won goud in het tafeltennis! Maar daarnaast was er ook goud in speerwerpen en voetbal. Dat noemen we nu een veelzijdige sporter.

Voor Ivana was het een geweldige ervaring: “Het was een tijd waarin ik volledig mezelf kon zijn. Ik hoefde even niks uit te leggen, want ik was voor het eerst even niet anders. Ik hoefde even nergens rekening mee te houden, want alles was aangepast voor kleine mensen. Het klein zijn kwam niet meer ter sprake want het was niet meer belangrijk. Dit gaf mij de ruimte om als persoon verder te groeien en te ontdekken wie ik echt ben.”

Swing Back in Time

Hou je hoed vast, trek je gordels aan, want we maken een snelle tijdreis naar….

Tromgeroffel……1958! Het jaar dat de chip werd uitgevonden, de NASA z’n naam kreeg en Pipo de Clown z’n debuut maakte op dat nieuwe wonder genaamd televisie. En alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook nog een paar lokale helden hun batjes kruisten, in de donkere kelders van de Rooms Katholieke Kring in Gilze. Ons ‘tafeltennisklupje’ zag het daglicht (kan niet in een donkere kelder… weten wij ook wel…). De scherpe ‘tellers’ onder jullie, zien ‘m al aankomen: Onze club is precies 65 jaar! Ouder dan de gemiddelde dansmuziek, maar dat betekent niet dat we niet los kunnen gaan.

Dus haal die retro batjes van zolder, geef je dansschoenen een poetsbeurt (of twee), oefen die coole moves die je dacht te zijn vergeten, en blader door die oude encyclopedie die nu vooral stof verzamelt.  Waarom? Nou, omdat we een evenement gaan neerzetten dat het voorjaar 2024 doet sidderen van opwinding! (vergeet ook je zwembroek niet)

Houd je ogen op de bal, en je inbox in de gaten voor meer details over dit epische feest. Zet die nog onbekende datum maar vast in je agenda, want zeg nou zelf, wie wil er nou niet een avond (/middag) vol plezier, vrienden en een vleugje nostalgie? We kunnen bijna niet wachten om samen met jullie deze mijlpaal te vieren. Dus trek die dansschoenen aan en laat die moves zien, want dit wordt legendarisch!

{Bart, Nico, Jeanne, Annemiek}

Uit de Oude Doos (1)

Een nieuwe rubriek. Dat krijg je als je vanwege een jubileum in de archieven gaat snuffelen. Vroeger, van 1972-2007, speelden we in De Schakel en waren we een werkgroep van het Sociaal Kultureel Werk (SKW). Van onze huidige leden en vrienden-van hebben slechts 17 de Schakel meegemaakt. Van die 17 zijn er nog 10 actief (de rest is vriend-van). In 1983 werd er een tafeltennistoernooi gehouden met deelnemers uit alle werkgroepen. En hoe eindigt zo’n toernooi dan? Met een carrousel spel.


Quizvraag 1: Van welk jeugdlid staat de opa op de foto (1983)?

Wij verwelkomen …

Kristian van Look, Maarten Brand en Harold Spierenburg (senioren). Wij nemen afscheid van Mats Kerner (senior).