Copy
Logo

Oktober 2023

Jaargang 66, No 2

Duo-competitie jeugd

Het competitieseizoen is begonnen en sinds lange tijd hebben we weer een jeugdteam samen kunnen stellen. Dit team speelt mee met de duo-competitie. Omar en Koen beten de spits af en hadden meteen al een hele toertocht naar Veghel. Na 45 minuten in de auto te hebben gezeten, mochten ze tegen het tweede team van Valkenswaard.

Omar maakte het de eerste wedstrijd al meteen spannend. In 5 games wist hij deze pot net niet te winnen. Ook de eerste competitiewedstrijd van Koen en het dubbel gingen in 4 games naar de tegenstanders. Daarna liet Omar zien dat we niet voor niets naar Veghel waren gereden. Hij liet in 3 games zien hoe het tafeltennisspelletje gespeeld wordt. De eindstand werd uiteindelijk 1-4. Toch kunnen Omar en Koen terugkijken op een mooie wedstrijd. Voor 29 oktober en 5 november zoeken we nog een coach voor dit jeugdteam. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Ad of John.

Geen Training Senioren dinsdag 26 sep

Ondanks diverse verzoeken is het ons niet gelukt om voor alle trainingsavonden tijdens de vakantie van Astrid en Ad een vrijwilliger te vinden die de koelkast beheert en er voor zorg wilt dragen dat alles opgeruimd is en af te sluiten. Daarom is er op dinsdag 26 september geen training voor senioren. Op dinsdag 3 en 10 oktober zorgen Piotr en Brian voor de drankjes. Let op dat er op deze 2 dinsdagen alleen met contant geld betaald kan worden. Op de donderdagen worden de spelers verwelkomd door Judith Huijbregts of Jim van den Ouweland. Op deze dagen is alleen pinbetaling mogelijk.

Assisteren bij Jeugd

Van 21 september t/m 12 oktober staat John er alleen voor op de jeugdtraining. Wie heeft er zin om hem te helpen van 18:45 - 20:00? John kan dan de groepstraining doen en jij assisteert dan door 1 op 1 te spelen tegen jeugdleden. Stuur John even een appje met de datum waarop je wilt komen. Dit wordt heel heel erg, zeer gewaardeerd.

Grote Clubactie

We doen dit jaar weer mee aan de Grote Clubactie. De actie start op 23 september en loopt tot 13 november. Alle jeugdleden krijgen deze week nog een boekje met loten en een QR code. Want ook via een QR code kan geld betaald worden. De opbrengsten gaan naar een jeugdactiviteit dit seizoen.

Rabobank Club support

Ook de leden van de Rabobank kunnen onze club steunen. Tot 26 september kan nog gestemd worden op Batswingers via Rabobank Clubsupport.

Update Sporthal

Het goede nieuws is dat de minder-valide toilet nu klaar is, dus rolstoelers kunnen we weer een hele avond of dag ontvangen. Het slechte nieuws is dat de gemeente  het gedoogbeleid voor alcohol heeft opgeheven. We zijn al in discussie met de gemeente hoe we daar uit kunnen komen, mogelijk met VV Gilze. Intussen is de alcohol uit de opblaashal weggehaald. De voorraad alcoholvrij bier en fris en ook chips is aangevuld.

Pasavond Nieuwe Clubshirts

Er is wat vertraging ontstaan bij het beschikbaar komen van het nieuwe clubshirt. We hopen op donderdag 28 september en dinsdag 3 oktober voldoende maten te hebben om te passen. {Kitty}

Gratis shirts

De kledinglijn van De Batswingers ziet er binnenkort anders uit. Kitty en Tamara zijn aan de slag gegaan voor nieuwe shirts. De oude voorraad is echter nog niet op. Deze shirts geven we graag weg aan onze leden zodat ze er lekker in kunnen trainen. Ook hebben we enkele sportbroekjes. Heb je belangstelling? Kijk tijdens de eerste trainingen of er een passend exemplaar tussen zit. Het betreft overigens vooral de kleinere maten. Dus ouders let op, wellicht zit er iets voor je zoon of dochter bij. {Ad}

Lief en Leed

De commissie Lief en Leed (Astrid en Harry) hebben het druk gehad. In augustus werden John en Petra voor de 5e keer opa en oma. In september gingen Nico en Isa onder het mes en kreeg Annemiek behandeling aan haar ogen. Astrid en Harry hebben hier op passende wijze aandacht aan besteed. Maar we hebben al begrepen dat ze niet achterover kunnen gaan leunen. Zou CZ geen shirtsponsor van De Batswingers willen worden? {Astrid}

Open Verenigingstoernooi 1 nov 2023

De buurtsportcoaches willen de toernooien voor basisscholen weer nieuw leven inblazen. Op woensdag 1 november organiseren we daarom van 14:00 - 16:30 een groot tafeltennistoernooi voor de groepen 3 t/m 8. We beginnen met een spelcircuit en na de pauze spelen we wedstrijden. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen en voor iedereen een attentie. Vraag je klasgenoten en doe mee! Opgeven bij Danny Quirijnen danny-sportabg@outlook.com

Batswingerstoernooi en Tombola

De inschrijving van het Batswingerstoernooi op zondag 17 december is geopend. We hebben al 16 deelnemers en er is plek voor 120. Maar ben er snel bij want de verwachting is dat we rond 1 november vol zitten. Voor de Tombola hebben we al veel prijzen, maar we kunnen er nog altijd gebruiken. Heb je een mooie prijs voor de Tombola, geef deze tijdens de training aan Ad of Astrid.

Uit de Oude Doos (2)

Sinds 1968 organiseren we het Batswingers toernooi. In de begintijd was dat een toernooi over meerdere dagen in De Schakel. Sinds 1980, met een korte onderbreking, organiseren we het toernooi in de sporthal. Net als het Die Meede toernooi bestond het aanvankelijk uit een enkel- en een dubbeltoernooi. Maar sinds 2005 is de opzet een teamtoernooi en dat hebben we van STIK afgekeken.

Quizvraag 2: Welke 8-voudige clubkampioen zie je hier op de foto uit 2013?

Geen training op …

Op dinsdag 26 september is er geen training. In de herfstvakantie gaan de trainingen (di 17 en do 19 okt) niet door omdat er nieuwe belijning wordt aangebracht.