Copy
Logo

November 2023

Jaargang 66, No 3

Algemene Ledenvergadering maandag 27 nov

Het bestuur heeft besloten om de ALV, die normaal in het voorjaar valt, naar voren te halen en wel naar maandag 27 november 2023 om 20:15 in de kantine van VV Gilze. Tijdens een ALV komen alle leden, ouders van jeugdleden en Vrienden van De Batswingers bijeen om te kijken of het bestuur en de vereniging nog op de juiste koers zitten. Er spelen ook twee belangrijke zaken: 1) de tijdelijke sporthal en het extra werk dat ons dat geeft, en 2) de noodzaak voor leden / ouders om een vrijwilligerstaak op te pakken. Het bestuur zal een aantal “Wat als…” toekomstscenario’s presenteren om de ernst en consequenties te duiden.

Duo-competitie en Table Stars

De resultaten in de duo-competitie zijn wisselend omdat de opstelling wisselt en omdat sommige tegenstanders sterker of juist zwakker zijn. Het team verloor met 0-5 van TTCV, won met 4-1 van Valkenswaard en verloor met 0-5 van OTTC en staan nu op een derde plaats. Individueel is Tim Aarts de kopman (75%) en volgen Renzo, Koen, Omar en Isa op gepaste afstand.

Bij de Table Stars hebben we een 2e speeldag gehad. Alleen Omar deed daaraan mee en hij kon helaas niet winnen tegen de sterke Belcrum tegenstanders. In de training zullen we de basisslagen (service, FH topspin/contra, BH schuiven) gaan aanscherpen.

Assistentie Jeugdtraining

Op dinsdag doet Ad de jeugdtraining, op donderdag John. We hebben nu een groep van 14 jeugdleden en we groeien weer. Om aandacht te schenken aan alle kinderen en alle niveaus zoeken we senioren die Ad/John daarbij kunnen helpen, en niet incidenteel (als het uitkomt) maar struktureel. Graag zouden we een poule van senioren hebben zodat we een planning kunnen maken. Dan weet je vooraf welke donderdag (of dinsdag) je kunt assisteren. Je speelt dan op 1 tafel met 1 of 2 jeugdleden en doet daar bijvoorbeeld diploma-oefeningen. Wil je onze trainers helpen, meld je dan aan bij John.

Update Sporthal

De gemeente heeft het gedoogbeleid voor alcohol opgeheven. We zijn al in discussie met de gemeente hoe we daar uit kunnen komen, mogelijk met VV Gilze.  Op 8 november horen we meer. Intussen is de alcohol uit de opblaashal. Problemen met verwarming van de blaashal en diesel stanklucht van het noodaggregaat zijn aangekaart bij de contactpersonen en hopelijk snel opgelost.

Over nieuwbouw weinig nieuws: de sloop is nog niet begonnen en in het meest optimistische scenario zitten we (vanaf nu) nog 2 jaar in de blaashal tot najaar 2025.

Tafeltennismiddag woensdag 1 nov

De buurtsportcoaches hebben de toernooien voor basisscholen weer nieuw leven ingeblazen. Op woensdag 1 november organiseren we daarom van 14:00 - 16:30 een tafeltennismiddag voor de groepen 3 t/m 8. We beginnen met een spelcircuit en na de pauze spelen we wedstrijden. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen en voor iedereen is er een attentie. We hebben bijna 25 inschrijvingen.

Batswingerstoernooi 2023

Op dit moment hebben we al 108 deelnemers voor ons toernooi op zondag 17 december. Er is dus nog plek voor 6 teams. Daarna kom je op een reservelijst waaruit we putten om gaten in het toernooischema op te vullen. Dus haast je, want als je wacht tot 15 november vis je achter het net. O ja, en heb je een mooie prijs voor de Tombola, geef deze aan Ad of Astrid.

Andere Toernooien

1. Open Udense, zondag 19 november, TTV Maashorst, Sporthal ‘De Wervel’ Schakelplein 9, Volkel. Opgeven via www.ttvmaashorst.nl

2. OTC toernooi, zondag 26 november, TTV Irene, Tilburg. Dit is een toernooi voor 40-plussers. Opgeven bij Raymond Batten rbatten@ziggo.nl

3. Toon de Rijk Trofee, verschillende avonden in november en december (verhinderingen kun je opgeven), The Back Hands, St Willebrord. Dit is een enkeltoernooi. Opgeven bij renelauwerijssen@gmail.com

4. Kersttoernooi TCO’78, vrijdag 22 december, TCO’78, MFC de Drieschaar, Ploeg 11 Ossendrecht. Dit is een dubbeltoernooi, dus zoek een maat. Opgeven bij penningmeester@tco78.nl

Lief en Leed

Zet je even schrap. Dennis is intussen aan beide knieën geopereerd. Annemiek is aan haar ogen geopereerd. Isa is geopereerd en Nico heeft een nieuwe heup. Wij wensen ze allemaal een spoedig herstel en hopen dat ze als herboren terug komen achter de tafel. André is een paar keer komen kijken maar wordt toch geen lid omdat het qua planning niet uitkomt. Vanwege de hartelijke ontvangst doneert hij wel €50,= aan de Tombola. Dankjewel André! {Astrid}

Uit de Oude Doos (3)

Van 1979 tot 1999 werd jaarlijks een jeugdkamp georganiseerd. Aanvankelijk was dat in de herfstvakantie in De Schakel en sinds 1989 op een plek buiten Gilze. Speciaal ter gelegenheid van ons 60-jarig bestaan is in 2018 op initiatief van Dennis Bastiaanssen nog een jeugdkamp georganiseerd, dit keer samen met de jeugd van Die Meede (toen ze die nog hadden).

Quizvraag 3: Wie herkent een van de oud-jeugdleden op deze foto van het kamp uit 1999?

Stuur je antwoord naar John.

PS: het antwoord op quizvraag 2 was Martien van Beijsterveldt (8-voudig clubkampioen) De enige reactie kwam van Ad en dat zegt ook wat.

Hello Goodbye

Wij verwelkomen Ivo Flier, Laura Smulders (jeugd) en Brad Baradei (senioren).