Copy

Februari 2024

Jaargang 66, No 6

Table Stars Voorjaar 2024

Dit voorjaar spelen we weer 4x de Table Stars duowedstrijden. De datums en locaties zijn de volgende:

• zondag 4 februari - TIOS’51 (Tilburg)

• zondag 17 maart - TTV Waalwijk (Waalwijk)

• zondag 14 april - Belcrum (Breda)

• zondag 26 mei - Tanaka (Etten-Leur)

De wedstrijden (inclusief warming-up spel en eindspel) zijn van 10 – 12 uur. Vertrek in Gilze (bij de oude sporthal) is steeds om 9:10.

Je kunt aan alle 4 de wedstrijden mee doen of aangeven welke zondagochtenden je mee wilt doen. Geef dit door aan de trainers: op dinsdag aan John en op donderdag aan Ad.

Worstenbroodtoernooi 8 feb

Op donderdag 8 februari staat ons jaarlijks worstenbroodtoernooi weer voor de deur. Jeanne en Annemiek zijn weer bereid gevonden om voor het worstenbrood te zorgen en zij hebben mij verzekerd ondanks de hogere prijzen niet op het gewicht van de worst te gaan bezuinigen. Leden kunnen worstenbroodjes kopen en sponsoren zo de club. Prijs per zak van 4 broodjes € 5,00 en per stuk € 1,50.

Bestellen kan op de trainingsavonden bij Dennis of via de mail dennis@batswingers.nl

Graag opgeven voor 30 Januari 2024 zodat Jeanne en Annemiek ruim de tijd hebben om inkopen te doen en de broodjes te bakken.

De jeugd start om 19 uur en vanaf 20 uur komen de senioren aan de bak. De winnaars krijgen een zak worstenbrood.

Plankentoernooi 15 feb

Op donderdag 15 februari spelen we weer een Plankentoernooi. Dus allemaal dezelfde plank en dezelfde rubbers (korte noppen zonder spons) om te kijken wat je zonder al die toeters en bellen in huis hebt.

Informatie Nieuwe Sporthal

Op dinsdagavond 23 januari is er een informatieavond geweest voor de gebruikers van en over de nieuwe sporthal.

De sloop van de oude sporthal zal eind februari klaar zijn. De gemeente verwacht dat er al in het 2e kwartaal van 2024 gestart zal worden met de nieuwbouw en dat we in september 2025 in de nieuwe sporthal kunnen spelen.
Er wordt gewerkt aan een speciale website zodat een ieder kan zien hoe de sporthal er uit gaat zien en hoe de indeling is.

Op maandag of dinsdag spelen we dan in de multifunctionele ruimte die groter zal zijn dan waar we in de oude sportzaal speelden. Bij deze ruimte is een speciale opslagruimte voor tafels die we dan gebruiken. Op donderdag spelen we in de halve hal alwaar ook opslagruimte is voor tafels etc. We hopen dat we in dat gedeelte spelen van waar we vanuit de kantine naar de zaal kunnen kijken. In beide zalen zijn overigens ramen die wel verduisterd kunnen worden, zodat wij geen last hebben van het licht.

Verwacht wordt dat de huurprijzen tegen die tijd geïndexeerd worden volgens algemeen geldende normen. Afwachten is wel wat er met de huur van de multifunctionele ruimte gaat gebeuren.

Het is ook nog afwachten wie in de nieuwe sporthal de horeca gaat verzorgen. Tot op heden heeft enkel Rob Marcelissen zich hiervoor aangemeld.

 

Over de situatie in de huidige blaashal, het volgende.

Het gaat nog even duren voordat we weer alcohol mogen schenken. Het is zelfs de vraag of die vergunning er wel komt. Binnen de gemeente zijn er mensen die vinden dat alcohol en sport niet samen gaan. Bijzonder is wel dat ze daarvoor dan deze tijdelijke situatie gebruiken. We hopen echter in mei weer een biertje te mogen schenken.

De temperatuur kwam ook aan de orde. De gemeente neemt hierin niet haar verantwoordelijkheid. Ze kunnen immers niets doen aan de technische problemen en het niet tijdig aanvullen van de gasvoorraad.

Ook is er aandacht gevraagd voor het alarmeringssysteem in het invalidentoilet. {Ad}

De Zonnebloem - ma 29 jan

Op maandag 29 januari kwamen 12 gasten en bijna net zoveel vrijwilligers van De Zonnebloem regio Gilze-Rijen-Dongen naar de sporthal voor een middag schuiftafeltennis. De ene John (E) verzorgde een mooie warming up, de andere John (dV) installeerde de blazer met flipbatjes als nieuw spel. Na eerst wat koffie en thee ging men aan de slag met mikspelletjes. Na de pauze werd op 6 tafels een Keizerspel met echte schuiftafeltenniswedstrijden gespeeld. De winnaars kregen een prijs, en iedereen een mooie mok. Volgend jaar op 27 januari 2025 gaan we op herhaling.

Tijd voor Dubbel Feest - za 6 en 20 april

Dames en heren, jongens en meisjes, houd je batjes gereed, want we gaan dubbelspel spelen in de feestvreugde! Onze club blaast 65 kaarsjes uit, en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Zet je partyhoedjes maar op, want hier komt het programma.

Voor onze jeugdige spring-in-'t-velds

Pak je agenda en kruis zaterdag 20 april aan met een grote, vrolijke stip! We gaan niet zomaar een dagje uit, nee, we trekken naar de Efteling! Laat je betoveren door sprookjes en spannende attracties. Een dag vol avonturen, waarin zelfs de tafeltennisballen jaloers zullen zijn op de hoogtes die we bereiken.

En dan, onze gewaardeerde senioren

Jullie zijn al op zaterdag 6 april aan de beurt. We starten om 14.00 uur met een dagactiviteit die je zeker niet wilt missen. Het blijft nog even geheim, maar verwacht iets wat net zo spannend is als een finalewedstrijd! Na deze actieve middag gaan we na een kleine reis naadloos over in een gezellige avond. Lekkere hapjes, verfrissende drankjes, en natuurlijk, de kans om je dansmoves te laten zien. Partners zijn van harte welkom in de avond, om samen de dansvloer onveilig te maken. Let wel, we moeten misschien een klein beetje toegang vragen om het budget te laten kloppen, maar dat laten we jullie ruim van tevoren weten. Verdere informatie volgt nog, maar weet dat alle activiteiten in en om Gilze zullen plaatsvinden.  Bereid je voor op een onvergetelijke dag vol verrassingen en plezier!

Belangrijk

Lieve Batswingers, zowel jong als oud, meld je vóór 18 februari aan feest@batswingers.nl . Zo weten we precies hoeveel feestvierders we kunnen verwachten. Laten we samen zorgen voor een onvergetelijke viering van ons 65-jarig bestaan. Mis het niet, want dit wordt legendarisch!

Tot dan! {Jeanne, Annemiek, Bart, Nico}

Noteer zondag 7 april - CK2024

Wat hebben bovenstaande leden met elkaar gemeen? Juist, ze zijn allemaal een keer (of meer) clubkampioen geweest. Dit jaar spelen de jeugd en de senioren weer de clubkampioenschappen (CK2024) op zondagmiddag 7 april 2024. We starten om 13 uur en verwachten de prijsuitreiking rond 17 uur. O ja, het zal dan wel niet zo tropisch heet zijn als de vorig jaar, maar het is wel The Day After (zie jubileumfeest hierboven).


Maar daar heeft René dan weer goede tips voor!

 1. Op jonge leeftijd het balgevoel onder de knie krijgen door bijv. op de lagere school tijdens de pauzes te voetballen met een tennisballetje.

 2. Lid worden van een tafeltennisvereniging, bijv. Batswingers uit Gilze.

 3. Langdurig trainen tegen een gelijkwaardig talent, bij voorkeur een leeftijdgenoot. Langdurig betekend ongeveer 2 1/2 uur achter elkaar zonder pauzes.

 4. Jeugdtrainer worden om de basistechniek van de jeugd te kunnen leren.

 5. Competitie gaan spelen bij een gezellige bond, bijv. De Baronie.

 6. Stage gaan lopen bij een andere bond, b.v. voor ± 4 jaar NTTB regio Utrecht. Om je spel helemaal te verknallen (van aanvaller naar verdediger).

 7. Het gevoel terugkrijgen om toch weer bij de oude vertrouwde vereniging te gaan spelen.

 8. Regelmatig trainen, liefst 2x per week, tegen je oude trainingsmaatje om het ritme-gevoel terug te krijgen.

 9. Natuurlijk competitie blijven spelen op een zo gezellig mogelijk niveau.

 10. Elk jaar meedoen aan de clubkampioenschappen.

 11. Klagen dat je bij de clubkampioenschappen elke keer tegen de uiteindelijke nr. 2 moet beginnen, weinig tijd om in te spelen.

 12. De dag voor de clubkampioenschappen geen rekening houden met het toernooi, dus gewoon een normale zaterdag houden: bij vrienden een biertje gaan drinken tot ± 03.00 uur.

 13. Vroeg op staan (± 07.30 uur) om even uit te waaien op de motor (± 80 km), en om je duffe kop kwijt te raken.

 14. Ontbijt op bed brengen bij de geliefde: boterham met kaas, gekookt eitje (uit eigen kip) en een kopje thee.

 15. Net voor aanvangstijd van de wedstrijden een kopje koffie drinken bij Ad (de barmedewerker van de Schakel).

 16. Zorgen dat je nu eens wel de eerste partij wint (sorry Hans).

 17. De poule als eerste doorkomen zodat je in de kruisfinale tegen een zwakkere (2e uit andere poule) komt te staan.

 18. Er mee instemmen om toch een finalepoule van 6 te spelen zodat iedereen weer dezelfde kansen heeft.

 19. Zelfvertrouwen krijgen door voor de 2e maal van de oud clubkampioen te winnen na een grote achterstand.

 20. De overige partijen winnend afsluiten met slechts 1 game voor de tegenpartij. Je mag meer games verliezen maar slechts 1 game in dezelfde partij.

Zo wordt je clubkampioen 1999. {René}

SponsorKliks

Sponsorkliks is een vorm van sponsoring via je online aankopen. Onze club krijgt een kleine commissie van je aankoopbedrag. En je betaalt als koper niets extra. Het enige wat je moet doen is via de SponsorKliks link op de website van De Batswingers naar je online shop gaan. Probeer het eens!

Geen Training op …

Dinsdag 13 februari (Carnaval).

Hello Goodbye

Wij verwelkomen Robin Honcoop weer als lid (was Vriend-van).