Copy

Augustus / September 2024

Jaargang 67, No 1

Informatie-avond Jeugd - do 29 aug (J)

We gaan dit najaar starten met 2 jeugdteams in een zondagse duocompetitie. Dit komt naast de zondagse Table Stars (duo)wedstrijden. Over de mores van deze competitie willen we uitleg geven. Daarnaast zijn er ook wat wijzigingen in de trainingen. Daarover willen we uitleg geven op een informatie-avond op donderdag 29 augustus 2024. We stoppen dan om 19:45 met de jeugdtraining en gaan naar de kantine van VV Gilze voor onze info-avond. Alle jeugdleden en ouders en senioren die bij de jeugdtraining assisteren zijn uitgenodigd. We denken een half uurtje nodig te hebben, dus na een gratis drankje kunnen jullie om 20:15 weer naar huis. Komt allen!

Table Stars

Naast de nieuwe duocompetitie kunnen onze beginners ook weer meedoen aan de Table Stars wedstrijden. Die zijn dit jaar: zondag 22 september (Belcrum), zondag 27 oktober (Batswingers), zondag 17 november (Waalwijk) en zondag 8 december (TIOS’51). Noteer deze datums alvast in je agenda.

Campingtoernooi - do 4 juli (J)

Op donderdag 4 juli heeft de jeugd het seizoen afgesloten met het traditionele campingtoernooi. Geen normale batjes en de tafels zagen er ineens ook anders uit. Iedereen heeft een prijs gewonnen, maar Danial had zo net voor het EK wel een heel mooie prijs. Helaas hebben we geen foto terug kunnen vinden van Danial in een oranje shirt. {Ad}

Ranking The Bats (S)

De interne competitie van Ranking the Bats heeft voor de vakantie ruim 5 weken gedraaid. Niet iedereen heeft alle wedstrijden kunnen spelen. Voor geïnteresseerden zal ik de resterende wedstrijden meenemen en die kunnen dan in de eerste weken van het nieuwe seizoen nog gespeeld worden. Het zou heel fijn zijn als iedereen het eerste half uur tegen de spelers van Amarant speelt zodat deze niet meer altijd tegen elkaar hoeven te spelen. {Dennis}

Naam Wed  Pnt

John E 20 17

Twan 20 17

Ariën 16 15

Ad 18 15

Martine 15 14

Piotr 24 14

Brian 19 13

John V 15 11

Tamara 16 11

Martijn 18 10

Mostafa 18 10

Bart 19 10

Nico 21 10

Dennis 16 8

Danial 16 6

Christian 22 6

Jeanne 17 5

Monique 24 5

Martien 20 3

Jan R 17 2

Henry 7 1

Jan G 6 0

Hans 8 0

Inge 8 0

Ondersteuning Jeugdtraining

Onze trainers zijn nog op zoek naar senioren die willen assisteren bij de jeugdtraining. Zowel op dinsdag (John) als op donderdag (Ad) kunnen we extra hulp gebruiken. Sommige leden hebben meer 1:1 aandacht nodig en dat lukt niet met slechts één trainer op een groep van 16 jongeren. Wil je ons helpen? Geef dan aan Ad door hoe vaak je op welke avond zou kunnen assisteren.

Clubkadercoach Joris Bergman

Nadenkend over het onderwerp hierboven. Dit seizoen zal Joris Bergman bij ons ingezet worden als clubkadercoach. Joris is een buurtsportcoach binnen ABG met een tafeltennishart. Zijn opdracht is tweeledig: 1) Hoe kunnen we de assistenten op de jeugdtrainingen beter ondersteunen, en 2) Hoe kunnen we de opvolging van onze huidige trainers vorm geven. John heeft aangegeven over een paar jaar een stapje terug te willen doen. Ad is wel wat jonger maar zal niet nog 10 jaar doorgaan.

Bouw nieuwe Sporthal

De bouw van de nieuwe, duurzame sporthal in Gilze gaat na de zomervakantie beginnen. Op woensdag 3 juli werd het bord met daarop de aankondiging van de nieuwbouw Sporthal Gilze onthuld door Wethouder Machielsen. De verwachting is dat we in het seizoen 2025/2026 hier zullen tafeltennissen. Op donderdag in een halve zaal en op de andere trainingsavond zal dat in de kleine sportzaal zijn, die net wat groter zal zijn dan die in de oude sporthal. De naam en de uitbater van de sporthal blijft nog een verrassing.

Nieuwe Toernooicoördinator Jeroen Paans

Na het vertrek van Robin Honcoop bij De Batswingers ontstond er een vacature voor de functie van coördinator toernooien voor jeugd en senioren. Jeroen Paans houdt in de gaten welke toernooien voor onze leden de moeite waard zijn en zal dit de nieuwsbrief bekendmaken. Wij wensen Jeroen veel succes.

Batswingers Archief Online

Het Regionaal Archief Tilburg brengt in een nieuwe blogserie Frequently Forgotten Files! (FFF) minder bekende maar bijzondere archieven onder de aandacht. “Het archief van TTV De Batswingers bijt het spits af. De tafeltennisclub werd in 1958 in Gilze opgericht en bestaat vandaag de dag nog steeds. Meer informatie over de geschiedenis van de club en de highlights uit het archief vind je in de FFF blog.”


Geheel onverwacht maar wel leuk!! Het archief omvat de eerste 25 jaar van onze club en is grotendeels afkomstig van Jan Haarbosch, de grote visionair in de jaren 70 en 80. De foto is een demonstratiewedstrijd tussen Jan Haarbosch en Cees Kock in de zaal van Henk Faes (huidige De Hof) en dat was een gamechanger voor onze club.

55e Batswingers Teamtoernooi

Binnenkort starten we weer met de promotie van ons 55e Batswingerstoernooi. De informatie op onze website is al aangepast. We zijn ook al te zien op de evenementenkalender van de NTTB. In september gaat er een mail uit naar oud-deelnemers en verenigingen in de afdeling ZuidWest.


Tombola

Het Batswingerstoernooi komt er aan. En daarmee ook de Tombola. Heb je op zolder nog een fantastische prijs liggen die geschikt is voor onze Tombola? Neem deze op een donderdag mee naar de training en geef het af aan Astrid of Ad.

Promotie Materiaal

De PR man heeft weer een huis-aan-huis flyer (ABG gemeenten en Koolhoven) en een advertentie voor de Verenigingskrant (Weekblad Gilze Rijen en Ons Weekblad) aangeleverd. Wij hopen dat dit net als vorig jaar weer tot nieuwe aanwas zal leiden.

De zichtbaarheid van de zaalsporten is ook verhoogd. Op de foto hieronder zie je de nieuwe banner van BC Gilze, de Batswingers, Judoclub Gilze en VC Gilze. En die banner roept je toe: “Voel je welkom, voel je thuis! Kom binnen kijken!”

Sportcafé Gilze en Rijen - woe 9 oktober 2024

De oorspronkelijke datum 3 juli is geannuleerd en de nieuwe datum voor de informatie-avond over het gemeentelijke Sportakkoord II is nu woensdag 9 oktober 2024. Doel is meer mensen in beweging te krijgen en de drempel van een club of sportschool te verlagen. Om dit te realiseren is er de komende jaren budget beschikbaar, maar daar kunnen maar een beperkt aantal initiatieven van ondersteund worden.

Het Sportcafé biedt je als club de kans om aan de hand van een aantal thema’s mogelijke initiatieven te bespreken met andere sportaanbieders. Gastspreker op die avond is Pim Brouwers (Rijen), obstacle runner in een rolstoel. Wil je meedoen? Geef het dan door aan John. {John}

Geen Training op …

Ons seizoen begint op dinsdag 20 augustus. En dan is het elke week tafeltennissen op dinsdag en donderdag.

Hello Goodbye

Wij verwelkomen Abel (jeugd). Wij nemen afscheid van Inge en Robin (senioren).