TTV De Batswingers

Belcrum Baas bij Batswingers

toptoernooi

Zondag 17 december 2023 organiseerde tafeltennisvereniging De Batswingers voor de 54e keer haar teamtoernooi. Tafeltennissers uit Brabant en Zeeland (van Mierlo tot Middelburg) en daarbuiten (Mechelen, Antwerpen, Delft, Gouda, Leiden). De grote delegatie jeugd en senioren van TTV Belcrum uit Breda was al een voorbode wie zijn zinnen had gezet op de verenigingsbeker.

Om 9 uur worden de eerste deelnemers ontvangen door onze gastheer en gastvrouw in de blaashal op sportpark Verhoven te Gilze. Een nieuwe, tijdelijke, accommodatie die voor de organisatie voor nieuwe uitdagingen zorgt. Geen tribune, geen kantine, dus extra stoelen en een mobiele bar met extra koelkasten geregeld, dankzij de hulp van Robert Roozen en Volleybalclub Gilze (Erwin Ducheine en Jim van den Ouweland) en onze eigen vrijwilligers. Om 9.30 gaat het toernooi van start en is het een drukte van belang in de zaal. De reacties op onze locatie zijn goed. “Je kunt op stoelen van dichtbij de wedstrijden volgen, alsof we een toernooi in België spelen”. Alleen voor een sanitaire stop of een rookbeurt buiten gaan ze de zaal uit. Gelukkig is het buiten droog en zonnig. In alle klassen is het spannend want de krachtsverschillen zijn klein. Voor toeschouwers is er ook plek en ook de allerkleinsten kunnen in een wandelwagen naar binnen. Soep en broodjes worden goed verkocht. Non-alcoholische dranken ook. De Tombola draait op volle toeren. Er is vooral belangstelling voor een grote olifant knuffel.

Om 15.30 zijn alle jeugdspelers klaar en worden de eerste prijzen al uitgereikt. Dan starten de senioren met de halve finales. Om 17 uur volgen de finales. De laatste finale is pas om 19 uur klaar want, ja, spannend dus.

Van de thuisvereniging winnen Omar Anis en Renzo Broeren de 2e prijs bij Jeugd 3 (Table Stars), en Syb Faes en John Ekelschot de 2e prijs bij Senioren 7.

Het beste jeugdteam zijn Natalia Kerr en Fleur van Riel (TIOS’51, Reeshof). De beste senioren zijn Peter van Iwaarden en Boy van Zundert (Belcrum), en dat zijn ze niet voor de eerste keer. De beste vereniging by far is Belcrum en die mogen de verengingsbeker van Sportcafé Gilze weer een jaar in de prijzenkast tonen. “Dit was echt weer een toptoernooi” horen we deelnemers zeggen. Zij noteren 15 december 2024 al in hun agenda voor de 55e editie, weer in de blaashal. 

WINNAARS

SEN1
1 Peter van Iwaarden + Boy van Zundert (belcrum)
2 Jacco Schoone + Peter Stolk (markiezaat)
SEN2
1 Rick Prinsen + Bram van den Berg (irene)
2 Mike de Nood + Jesse Steijn (middelburg)
SEN3
1 Sven van Gils + Jack Caron (die meede)
2 Jan Willem de Jong + Chiraag Reddy (belcrum)
SEN4
1 Tom van Doorn + Albert de Jong (pin pongers)
2 Rik van Swieten + Rob Mourits (dhc)
SEN5
1 Roland Robinson + Carolien van de Kerkhof (stiphout)
2 Erik van der Schoot + Mitchell van den Engel (taverbo)
SEN6
1 Ramiro Lips + Joël van de Griend (die meede)
2 Sietse Broeken + Tjeerd Broeken (ottva)
SEN7
1 Zowi Quispel + Christel van Buuren (belcrum)
2 Syb Faes + John Ekelschot (batswingers)
SEN8
1 Marvin Sluyter + Sander van Leeuwen (markiezaat)
2 Rob le Duc + Sonali Neffgen (belcrum)
JEU1
1 Fleur van Riel + Natalia Kerr (tios'51)
2 Stijn Peeters + Rutam Panse (belcrum)
JEU2
1 Pepijn Leenhouts + Mika van Dongen (belcrum)
2 Lotis de Vaan + Daniel Kok (tios'51)
JEU3
1 Nena Pelkmans (tios'51) + Vince Ras (belcrum)
2 Omar Anis + Renzo Broeren (bat)

Jeu3

Omar + Renzo : 2e prijs Jeugd 3

Sen7 2

John + Syb: 2e prijs Senioren 7

Voor meer foto's zie Facebook

Sponsoren

Sponsorkliks Verbud Pentaron Foxxl