TTV De Batswingers

Nieuwjaarswens

samen gezond blijven

Het afgelopen jaar 2020 was een heel bewogen jaar. Een jaar waarin we vaker niet dan wel konden tafeltennissen. Een jaar waarin twee competities  werden afgebroken. Een jaar waarin we voor de laatste keer de afdelingskampioenschappen jeugd zouden organiseren. Een jaar zonder clubkampioenschappen en zonder Batswingerstoernooi. 

Ik tafeltennis al 49 jaar - ja ik moest even rekenen maar het is toch echt zo - bij deze club, en elk jaar heb ik kunnen trainen, competitie kunnen uitspelen, om de clubtitel kunnen strijden en toernooien kunnen organiseren. Tot 2020. Het was aanpassen en ook improviseren, zoals tafeltennissen in de buitenlucht.

Wat we vooral hebben gemist waren de sociale contacten. Samen een drankje doen aan de bar. Samen verhalen ophalen. Het samen zijn. De afsluitende barbecue konden we nog net organiseren, maar een jeugduitje niet. En ook het darttoernooi zullen we moeten missen. Net voor de kerst hebben we nog een nieuwe competitietafel aangeschaft. Dus gaan we weer een oude tafel onder leden verloten. Bij de senioren hebben we een kleine aanwas gezien en dat was heel welkom. Het maakt de trainingsavonden leuker. Helaas zitten we met de jeugd in een dip. En aan werving kun je ook niet veel doen als je niets kunt organiseren.

Maar terugkijken heeft geen zin, dus kijken we vooruit. Dat is ook het idee van een wens natuurlijk. In 2020 hebben we een zaadje geplant. We hebben de gemeentelijke politici kunnen overtuigen iets te doen aan onze krappe ruimte op maandagavond. We hopen dat we vanaf 2022 in een mooie accommodatie zullen spelen. Wij verwachten dat 2021 een overgangsjaar is waarin we langzaam de teugels kunnen laten vieren. Dat het trainen over enkele maanden weer ‘normaal’ zal zijn. Dat we na de training weer aan de bar mogen zitten. Dat de competitie hervat kan worden, al zal dat eerder najaar dan voorjaar worden. Dat de clubkampioen zijn titel kan verdedigen. Dat we weer een Batswingerstoernooi mogen organiseren.

We hebben ooit een stip op de horizon gezet om te groeien naar 60 leden, waarvan een derde jeugd. Het zou mooi zijn als onze jeugdgroep in 2021 weer groeit naar een dozijn leden. Dat we weer clinics kunnen aanbieden of gymlessen op scholen. We gaan ook op zoek naar frisse ideeën om tafeltennis beter onder de aandacht van jongeren te krijgen. Heb jij een idee? Kom maar op!

We wensen dat we samen gezond blijven. En dat we samen weer veel tafeltennisplezier zullen beleven. Proost!

- de voorzitter - Gilze 29-12-2020

Scholentoernooi 2021

Sponsoren

Pentaron Sport Europe Foxxl Puntensponsoren