TTV De Batswingers

Omikron kills Batswingers

Batswingerstoernooi 2021 afgelast

Spannend is een understatement. Omdat de editie in 2020 niet door kon gaan was er ons alles aan gelegen om het dit jaar wel te doen. In de aanloop van ons toernooi leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Een toernooi kun je organiseren als je je maar aan de Corona basisregels houdt: afstand houden, mondkapje op en handen wassen. Toeschouwers zijn niet welkom maar jeugdbegeleiders wel. Geen banken of stoelen in de zaal, maar de tribune gebruiken voor de spelers die niet moeten spelen of tellen. We stellen een uitnodiging op en versturen die naar oud-deelnemers en naar alle verenigingen in ZuidWest. 

Vanaf september is het ook al duidelijk dat we het CoronaTestBewijs moeten gaan toepassen. Weer een vrijwilligerstaak erbij, maar ook dat krijgen we rond. 

We krijgen vragen van potentiele deelnemers hoe we met de regels zullen omgaan. De CTB zorgt voor enkele aanmeldingen minder. Toch loopt het aantal aanmeldingen snel op naar ons maximum van 140 en dat getal bereiken we al op sluitingsdag van de inschrijving, 15 november. 

Dan duikt een nieuwe term op, de omikron variant is vanuit Zuid-Afrika bezig aan een opmars en twee keer zo besmettelijk als de delta variant. Verscherpte maatregelen worden afgekondigd met een avond-lockdown. Onze trainingen verschuiven we naar de woensdagmiddag en zaterdagochtend. 

We besluiten om het toernooi een half uur eerder te starten (9 uur). We maken de klassen kleiner (maximaal 6 teams) en schrappen de halve finale. Dan kunnen we voor 17 uur klaar zijn inclusief prijsuitreiking en zelfs de zaal opleveren. Ook dat gaat goed. 

Intussen lopen de besmettingen op en zitten kinderen, maar ook volwassenen in quarantaine of zijn besmet. De eerste afmeldingen druppelen binnen. Een dag voor het toernooi ligt een herziene klasse-indeling klaar en zijn de wedstrijdformulieren afgedrukt. Maar die vrijdag komt ook het bericht dat het OMT een harde lockdown adviseert. 

Tombola 1

Zaterdagochtend overweeg ik nog een appje aan Rutte te sturen of het wel verstandig is om alle tafels klaar te zetten, maar ja. Zaterdag om 15 uur starten we met klaarzetten van alle Tombola prijzen. We staan klaar om alle tafels in de zaal te rijden, maar besluiten dat uit te stellen tot na de persconferentie. En dan maakt de persconferentie meteen gehakt van al onze goede plannen. Ik stuur een email naar alle deelnemers en plaats een berichtje op Facebook.

Maar ons plan is om in het voorjaar het Batswingerstoernooi alsnog te organiseren. De bekers hebben we al, de Tombola prijzen ook. De tafels en zaal zullen we ook wel weer voor mekaar krijgen. Reken op april/mei 2022.

Dus blijf gezond en blijf tafeltennissen, zodra het weer kan. En bovenal prettige feestdagen en een sportief 2022.

{John}

Sponsoren

Pentaron Foxxl