TTV De Batswingers

Schuiftafeltennis voor De Zonnebloem

Medioren zeer enthousiast

Op donderdag 23 januari hebben 10 Zonnebloemers uit Gilze, Rijen en Dongen ons een bezoek gebracht. Ontvangst met een kopje koffie of thee en een grote koek was de warming up. John heette de bezoekers welkom en vertelde de regels van het schuiftafeltennis. Deze nieuwe vorm van tafeltennis kent officiële regels en gebruikt speciale attributen om het tafeltennis mogelijk te maken voor mensen met een beperking. De zijkanten van de tafel zijn met een balk afgezet zodat het balletje alleen via de achterlijn de tafel kan verlaten. Spelers gebruiken een batje dat is afgevlakt en schuiven de bal over de tafel. Spelers zitten ook op een stoel. Stuiten is niet de bedoeling. De bal moet ook onder een balk ter hoogte van een netje door, en niet over een netje. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. 
De eerste ronde was een oefening om met grote plastic ballen de bal heen en weer te schuiven. Het record was 129 keer binnen 2 minuten.
Daarna gingen we wedstrijden spelen, waarbij je punten scoort als de bal via de achterlijn over de tafel schiet. De regels werden soepel toegepast. Na elke ronde ging het enthousiasme omhoog en werd ook feller om een punt gespeeld. Sommige deelnemers vroegen zelfs om een rustpauze. Prima. Na 8 ronden kon de eindstand opgemaakt worden. De troostprijs ging naar Betsy, de winnaar was Ingrid, ze won al haar potten.
Na afloop werd nog een drankje gedaan in de kantine. De reacties zijn zo positief dat we een follow-up willen gaan organiseren.
Foto's op FaceBook

Geen trainingen

Sponsoren

Pentaron Sport Europe Foxxl Puntensponsoren