TTV De Batswingers

Een Vette Tafeltennismiddag

Kinderen gaan met big smile naar huis

Op woensdag 1 november organiseerde tafeltennisvereniging De Batswingers samen met Buurtsportcoach Danny een Tafeltennismiddag voor de basisschool. Van 7 basisscholen (5 uit Rijen, 1 uit Gilze en 1 uit Chaam) deden in totaal 26 kinderen mee.

Na ontvangst van de kinderen en ouders geeft John uitleg aan de kinderen over het eerste onderdeel van de middag, de recordspellen. In de zaal staat een circuit met 13 verschillende spellen. In groepjes van twee gaan de kinderen aan de slag: de bellenblazer, de halve tafel, bal hooghouden, de flipbatjes, de schuifmatten, de miditafel, rondjes om de Zweedse bank, schuimbal, korfbal, serveren op een handdoek, de minitafel met minibats en een fraaie schuiftafel. Aan de gezichten te zien hebben de kinderen veel lol en doen ze ook serieus hun best. Na een uur is het pauze met ranja en iets lekkers. 

Na de pauze starten de wedstrijden in 3 klassen: Groep 3+4, Groep 5+6 en Groep 7+8. In de voorronde kun je je plaatsen voor de finale. Daar zitten spannende potten tussen. Het invullen van het wedstrijdformulier is een uitdaging, maar daar hebben we spelleiders voor.

Weer een uurtje later is de prijsuitreiking. Het recordspel wordt gewonnen door Bram Valk (De Bolster), gevolgd door Luuk Boonman, Sven Bakkers (De Brakken) en Co Metsaars (St. Jozef). Alex Willemen (De Bolster) krijgt een troostprijs. Winnaars bij de wedstrijden waren Tyler Bosch (G3+4), Luuk Boonman (G5+6) en wederom Bram Valk (G7+8).

John en Ad, de trainers van de club, bedanken Danny (buurtsportcoach), Astrid (bar) en de ouders die mee hebben geholpen deze middag. En de kinderen gaan met een big smile naar huis. Maar eerst krijgen de kinderen allemaal nog een gekleurd balletje en een 4-strippenkaart mee. Dan kunnen ze donderdag en dinsdag aansluiten bij de jeugdtraining. We starten om 19 uur!

Tafeltennismiddag 20231101 10

Meer foto's op Facebook:

Sponsoren

Sponsorkliks Verbud Pentaron Foxxl